Translate

dissabte, 21 de desembre del 2013

BARS. Birdland Jazz Club


Al bell centre de Manhattan hi ha Birdland Jazz Club, un racó de jazz amb més de 60 anys d’història. La targeta d’aquest local em va arribar de mans del Robert, recollida en alguna de les seves visites a la ciutat que mai dorm.
Birdland, com en els seus orígens, està actualment situat al Midtown i deu el seu nom a un mític del saxo i pare del BeBop, en Charlie Parker.
Artistes com Gary Cooper, Frank Sinatra o Marlene Dietrich formaven part de la clientela d’aquest local en l’època més àlgida del jazz a nord-amèrica. Però no podia ser d’altra manera, ja que de la cartellera també hi penjaven grans actuacions com les de Miles Davis o Stan Getz entre molts d’altres.
De fet, la cartellera de Birdland és encara ara un bullider d’actuacions de bandera i d’importants esdeveniments, com el que es va celebrar el passat Octubre en benefici de la lluita contra el càncer i en favor de la Fundació de l’actriu Phyllis Newman i que va comptar amb la participació de la també mítica Liza Minelli
Però qui passi aquests dies per Birdland Jazz Club, a qui podrà escoltar és a Michael Feinstein, reconegut com l’ambaixador de la cançó americana. Justament la popular cançó d’aquest país anomenada Lullaby of Birdland, es va escriure en homenatge a Charlie Parker i a l'establiment que avui ens ocupa. Lullaby of Birdland, creada l’any 1952, ha estat versionada per incomptables artistes com ara Ella Fitzgerald o Amy Winehouse. 
 
Lullaby of Birdland, Ella Fitzgerald and Duke Ellington Orchestra

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada