Translate

diumenge, 1 de desembre del 2013

PERSONES. Agustín Aguirre



Cada targeta és un món. Una historia. Un ofici. Una vida. O més d’una... Si ens aturem una estoneta en cadascuna d’elles podem aprendre moltíssim. La d’avui és una targeta que parla sobre un artista-artesà. Una targeta que desconec com ha arribat a les meves mans però que m’ha fet aturar aquesta estoneta i de la que he après coses que no sabia.


Agustín Aguirre Moreno utilitza diferents tècniques artístiques entre les quals hi ha la tècnica tiffany, que es basa en soldar peces de vidre utilitzant cinta de coure per formar vitralls, llums o altres detalls decoratius, o la tècnica taracea que és un treball d’incrustació de peces de fusta per acabar fent un disseny decoratiu. També és co-creador d'una nova tècnica, el vidre explosionat, amb la qual fascina creant llums irrompibles fent coses com aquestes:


Tècnica per la qual també ha rebut el reconeixement del govern de Navarra.
I ara que estem a les portes de nadal, es pot veure a la seva pàgina de facebook un original pessebre artesanal (AgustinAguirre-Taller Artístico).
L’any 2002, Agustín Aguirre va convertir la seva passió per les arts plàstiques en la seva professió, passant abans per diferents oficis que van contribuir a obtenir experiència en el coneixement de materials, que ha pogut traslladar al món de l’artesania.  

L’any 2005 va obrir la seva primera tenda situada a Pamplona i a la que se li ha sumat una segona inaugurada fa pocs  mesos.

Però val a dir, que les seves primeres hores dedicades al treball manual van ser a recer del seu pare i de generació en generació, les seves filles han après del seu art traslladant els coneixements obtinguts als seus àmbits professionals, però aquest pot ser tema d'alguna altra targeta...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada