Translate

diumenge, 28 de setembre del 2014

EMPRESES. EmpordAigua



Avui plou. He sortit a passejar sense paraigua. He deixat que l’aigua m’esbandís els pensaments i desfés el bucle on estava immersa. I és que a vegades, hi ha situacions que són clares com l’aigua o d’altres en que has de nedar entre dues aigües perquè no arribes a treure’n aigua clara.
A part de ser la protagonista de múltiples refranys i frases fetes,  l’aigua té una infinitat de característiques i propietats. N’hi ha de molts tipus, de fet, no n’hi ha dos d’iguals.
Només entrar a la web d’EmpordAigua he tingut clar que n’escriuria alguna cosa. M’he quedat fascinada, i és que totes les gotetes d’aigua m’han fet molta gràcia. Ja de la targeta m’ha cridat l’atenció el nom de la Brisa. La Brisa, deu el seu nom justament al que representa, un vent de mar suau.

La Brisa, juntament amb el seu marit, van crear l’empresa EmpordAigua.We Design Water que es dedica al disseny d’aigua i desenvolupament d’aplicacions en tecnologia de l’aigua. Els clients d’aquesta empresa són tan diversos que abasten múltiples sectors, passant per restaurants, hotels, pastissers o una central elèctrica entre d’altres. Recentment, aquesta empresa ha estat guardonada per el Sistema i Ampolla d’Aigua Acabada de Fer ®. Un nou concepte d’aigua, característic perquè es purifica just abans de ser servida, respectant el medi ambient i amb un disseny específic per a cada client. Tot això amb un valor afegit de gamma extra, ja que es tracta d’una aigua sostenible i  solidària, col·laborant en facilitar l’accés a l’aigua en regions problemàtiques.

La importància i transcendència de l’aigua per a la vida, fa que aquest element tingui un institut de recerca propi, l’ICRA. Aquest institut situat a Girona es va crear l’any 2006 amb la finalitat d’investigar de forma multidisciplinar tots aquells aspectes relacionats amb l’aigua. 
Però tot  i les bondats infinites d’aquest element, l’aigua ha estat també protagonista de grans catàstrofes històriques i fins i tot, era l’eina imprescindible en un dels sistemes de tortura més utilitzats per la Santa Inquisició, tal i com explica Eric Frattini al seu llibre La Santa Alianza i com es pot veure escenificat a la pel·lícula El Invitado, en aquest cas utilitzat per la CIA.

dilluns, 15 de setembre del 2014

ENTITATS. Amics Vapor Gran i Plaça Nova


La conjunció de diversos factors va fer que fa uns mesos comencés a seguir l’activitat de L’Associació Amics Vapor Gran i Plaça Nova de Terrassa.  Curiosament, una de les primeres targetes que he trobat a l’encetar nou arxivador, ha estat aquesta:

Amics de Vapor Gran i Plaça Nova és una associació molt activa de comerciants d’aquests indrets (plaça Nova i Vapor Gran). Enguany han celebrat la IV edició d’un original concurs de puzles i el segon concurs de dibuixos de Sant Jordi. I és que aquesta associació, que compta amb més d’una trentena d’associats, no s’esgota a l’hora de dinamitzar aquest espai egarenc. Periòdicament s’hi estableixen firaires, s’hi ha celebrat  la XII edició de Firem Terrassa i recentment també ha acollit activitats en el marc de la XII Fira Modernista.
La Fira Modernista de Terrassa compta amb la dotzena edició però l’antecedent d’aquesta fira es situa l’any 1228, quan el rei Jaume I va concedir un privilegi a aquesta vila per tal de poder celebrar una fira de primavera anualment, coincidint amb la festa de la Santa Creu durant el mes de Maig. Aquesta festivitat ha anat variant al llarg dels segles en paral·lel a l’evolució de la pròpia vila, que va ser declarada ciutat el 1877.

Cartells de les diferents edicions de la Fira Modernista on s’hi han volgut reflectir obres d’art local. Extrets del llibre La Terrassa de 2025, Diari de Terrassa.



I la propera fira que prepara l’Associació està prevista el darrer cap de setmana d’aquest mes, es tracta de TerraSoc, una mostra ecològica i de teràpies naturals que de ben segur tindrà molt bona acollida, donada la projecció que té aquest estil de vida actualment.

dilluns, 8 de setembre del 2014

Les primeres 1.000



Durant aquests darrers dies he aprofitat per registrar targetes a la base de dades. Una feina tediosa però alhora gratificant que m’ha portat a tenir registrades, per primera vegada, mil targetes. Una ínfima part de totes les de la col·lecció però una mostra prou gran (estadísticament parlant) com per tenir una idea de la informació que contenen. Tant és així que n’he fet un petit anàlisi descriptiu...


Aquestes primeres 1.000 targetes contenen informació d’ exactament 788 empreses diferents i 566 persones. Targetes de particulars en són 91 i d’empreses la resta. L’empresa més representada en aquesta mostra és, amb diferència, La Caixa i és que aquesta és una empresa que ha estat generosa a l’hora de fer targetes...una per cadascun dels seus treballadors, canviant-la cada vegada que un treballador es promociona o es trasllada d’oficina, una per cadascuna de les seves oficines arreu del territori....
En tot cas, per ara, les empreses més representades són:

  • La Caixa, amb 16 targetes
  • 9 targetes de Copyestel, la meva copisteria de referència fins que fa un parell o tres d’anys va tancar portes.
  • 9 targetes de la cadena de restaurants El Racó
  • L’empresa Mercaimpex de distribució de productes alimentaris, amb 7 targetes

Per altra banda, la gran majoria de les targetes (40%) són del Baix Empordà com toca per proximitat, en concret un 14.5% de Palamós, un 3.3% de Calonge i un 6.6% Sant Antoni de Calonge. Globalment, un 62% de les targetes són de les comarques gironines. Tot i que en aquestes primeres mil, s’hi poden trobar  targetes de països com el Japó, Hongria, Finlàndia, Egipte o 21 targetes dels Estats Units i 13 d’italianes.
Els Restaurants són els reis de les targetes de visita, per ara hi ha 178 targetes de 149 restaurants diferents. L’alimentació, ja sigui elaboració, distribució o venda representa un  7.5% de les targetes, seguida de la viticultura que, per el gran volum de targetes que en tinc, la tracto com a categoria pròpia i per ara n’hi ha registrades un 5.7%.
Finalment,  226 de les targetes inclouen una pàgina web, si bé moltes d’elles estan actualment fora de servei. Aquí en deixo algunes que no han sortit en anteriors entrades del blog però que poden ser interessants...

  • Domus Selecta, on es pot trobar una selecció exclusiva dels millors hotels amb encant.
  • Expociencia, és una empresa dedicada a la creació i gestió d’exposicions o museus i que compta amb un blog molt interessant  on s’hi poden conèixer museus molt curiosos.
  • Mas Abellí, una finca de turisme rural situada ben a prop de casa.
  • Caves Naveran, unes caves relativament joves i  situades en una de les propietats més grans de l’Alt Penedès.
  • O el Rebost de L’Empordanet, una empresa dedicada a elaborar melmelades i salses dolces.

En resum, varietat il·limitada...