Translate

dilluns, 15 de setembre del 2014

ENTITATS. Amics Vapor Gran i Plaça Nova


La conjunció de diversos factors va fer que fa uns mesos comencés a seguir l’activitat de L’Associació Amics Vapor Gran i Plaça Nova de Terrassa.  Curiosament, una de les primeres targetes que he trobat a l’encetar nou arxivador, ha estat aquesta:

Amics de Vapor Gran i Plaça Nova és una associació molt activa de comerciants d’aquests indrets (plaça Nova i Vapor Gran). Enguany han celebrat la IV edició d’un original concurs de puzles i el segon concurs de dibuixos de Sant Jordi. I és que aquesta associació, que compta amb més d’una trentena d’associats, no s’esgota a l’hora de dinamitzar aquest espai egarenc. Periòdicament s’hi estableixen firaires, s’hi ha celebrat  la XII edició de Firem Terrassa i recentment també ha acollit activitats en el marc de la XII Fira Modernista.
La Fira Modernista de Terrassa compta amb la dotzena edició però l’antecedent d’aquesta fira es situa l’any 1228, quan el rei Jaume I va concedir un privilegi a aquesta vila per tal de poder celebrar una fira de primavera anualment, coincidint amb la festa de la Santa Creu durant el mes de Maig. Aquesta festivitat ha anat variant al llarg dels segles en paral·lel a l’evolució de la pròpia vila, que va ser declarada ciutat el 1877.

Cartells de les diferents edicions de la Fira Modernista on s’hi han volgut reflectir obres d’art local. Extrets del llibre La Terrassa de 2025, Diari de Terrassa.



I la propera fira que prepara l’Associació està prevista el darrer cap de setmana d’aquest mes, es tracta de TerraSoc, una mostra ecològica i de teràpies naturals que de ben segur tindrà molt bona acollida, donada la projecció que té aquest estil de vida actualment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada