Translate

divendres, 11 d’abril del 2014

PERSONES. Francesc Vidal Gardella



És increïble tot el que es pot arribar a aprendre i conèixer seguint el fil conductor d’una targeta.


Francesc Vidal i Gardella és un artista pintor nascut a Setcases i establert a Les Preses. Format a l’Escola de Belles Arts d’Olot, Francesc Vidal s’ha especialitzat en pintura paisatgística i es nodreix de les incomparables estampes que ens ofereixen les comarques gironines. Mar i muntanya. Volcans, rius o rierols.
Aquest artista és autor d’obres com aquestes:
Tardor "La Deu", Olot. Francesc Vidal Gardella

Riu Fluvià, Olot. Francesc Vidal Gardella

i moltes més... 
Probablement alguna exposició feta a Calonge ha estat la via per la qual la seva targeta va arribar fa anys a la meva col·lecció. Francesc Vidal ha exposat a diversos llocs tant d’aquí com de fora. A nivell internacional, ciutats com Miami, Nova York, Buenos Aires o Mèxic, entre d’altres, han acollit mostres de les seves pintures.
Justament a Mèxic  va ser on es va signar la Declaració de Guadalajara per la qual es proclamava el 15 d’abril com a Dia Mundial de l’Art, coincidint amb la data de naixement de Leonardo da Vinci.
A les portes d’aquesta commemoració, són varies les activitats que s’estan organitzant arreu del territori, tot i que a aquesta diada encara li falta arrelar. De fet, Girona és de les poques ciutats de Catalunya que es mobilitza i enguany s’organitzen unes jornades de portes obertes a diferents tallers d’artistes. 


http://francescvidal.com

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada