Translate

dimarts, 11 de febrer del 2014

VARIS. La Poma de Girona



La poma de Girona és una poma gran. De pell lluent i de colors vius. De formes arrodonides o allargades, però simètriques. La poma de Girona és de polpa blanquinosa. Sucosa, refrescant i plena d’aromes intensos. Així és la poma de Girona.


La poma de Girona compta amb el segell d’Indicació Geogràfica Protegida i amb una pàgina web pròpia on s’hi poden aprendre moltes coses sobre aquesta excepcional fruita, com ara les diferents varietats que hi ha o quin tipus de sistema productiu s’utilitza.
La poma de Girona fins i tot és mereixedora d’una revista: A Girona, poma. En aquesta revista s’hi poden trobar notícies, articles tècnics, itineraris i com no pot ser d’altra manera, un espai gastronòmic. A A girona, poma també s’hi poden llegir curiositats relacionades amb aquesta fruita, com ara l’elaboració del primer pastís Tatin, de la mà de dues atrafegades germanes o com s’està treballant per esbrinar la seqüenciació genòmica de la pomera.
L’Irene Frigola té part de la culpa de que puguem llegir aquesta revista tant curiosa i entretinguda. S’encarrega de la gestió publicitària i comunicativa de la Indicació Geogràfica Protegida Poma de Girona. I queda clar que fa una feina molt efectiva, ja sigui a la xarxa, en fires del sector o en actes promocionals. En part gràcies a la seva formació de base empresarial i alhora fruit dels seus orígens situats a una petita localitat empordanesa envoltada de pomeres com és Sant Julia de Boada, l’Irene exprimeix al màxim la Poma de Girona per oferir tota la seva riquesa. Però és que la riquesa de la poma en general no és poca: mitològica, simbòlica, fantàstica, històrica, o científica, el fet és que la poma té molt a dir.
I de fet, diversos investigadors de la Xina, principal país productor d’aquesta fruita, així com d’altres països, han publicat estudis que atribueixen a la poma potencials beneficis per a la salut, com ara una reducció del risc de determinats càncers o un efecte protector decares a l’envelliment cognitiu.
Així el proper dia de mercat, podem comprar unes pomes, unes Pomes de Girona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada