Translate

dijous, 27 de novembre del 2014

BARS. Taverna Paco & Lola


La taverna del Paco & Lola fa poc que ha tancat les portes per darrera vegada. La targeta d’aquest petit bar situat al barri vell de Palamós té però, uns quants anys.




Molts han estat els vespres en que fèiem una canyeta en aquest indret, servida en copa pilsner a diferència d’altres llocs. Deu fer cosa d’uns deu o dotze anys que, pràcticament a diari, hi fèiem una visita. A dies érem colla i d’altres ben pocs, però la ruta pels bars de tapes de la zona era garantida, i la taverna del Paco & Lola era de les pioneres.   



Avui en dia molts d’aquells bars ja no hi són, d’altres encara cuegen, alguns s’han transformat i n’hi ha forces que són nous.  En realitat tot ha canviat, tant els locals com l’ambient però com sempre, llei de vida.
Aquests dies també recordava els locals de màquines recreatives de la dècada dels vuitanta. Qui ens havia de dir quan hi anàvem a deixar la setmanada que anys després els jocs els portaríem a la butxaca, junt amb el telèfon, la càmera de fer fotografies, l’agenda i qualsevol altra immediatesa.
Actualment, algunes de les màquines que hi havia en aquells locals estan exposades en museus com el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, en la seva Exposició L’Enigma de l’Ordinador  però alhora hi ha tot un món viu sobre els videojocs clàssics. De fet, tot just el cap de setmana passat es va celebrar a Barcelona la RetroBarcelona,  la 2a edició de la fira de Videojoc  Clàssic. Els més nostàlgics van poder assistir a diferents conferències i exposicions amb una varietat de peces històriques autèntiques! i evidentment, van poder jugar com ho feien anys enrere... 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada