Translate

dilluns, 16 de juny del 2014

VARIS. L'evolució dels esdeveniments



Aquestes darreres setmanes he estat fent un curs sobre un tema que fa anys se’m resisteix.  Es tracta d’una matèria que demana calma, tan difícil d’assolir avui en dia. I és que la immediatesa que ens proporciona l’actual tecnologia ens ha convertit en presoners de la celeritat.
Tot ho volem aconseguir ràpid: resolem els dubtes via Google, esperem promptes respostes al Watsapp o intentem saber de la gent per les xarxes socials, abans fins i tot d’intercanviar-ne alguna paraula. Tot plegat ens arrossega a voler marcar el ritme dels esdeveniments quan realment els esdeveniments tenen el seu propi ritme.
Però, de tant en tant, seria bo fer un exercici de reflexió (i tal vegada de supervivència): aturar-nos un moment i pensar com actuaríem davant d'una situació concreta quinze anys enrere. Probablement ens adonaríem que ens hem tornat una mica menys pacients, i d’accions i pensaments peremptoris.
No obstant això, ningú pot negar que les avantatges d’aquestes eines que tenim actualment són infinites. El curs mateix que he estat fent darrerament l’he fet, com aquell qui diu, des del sofà de casa, mentre que els meus inicis en la matèria van ser a principis de segle a Barcelona, Menorca, València i posteriorment a Baltimore. Però ni la calma de Menorca, ni la facilitat de fer el curs a casa, aconsegueixen optimitzar el ritme del meu aprenentatge... el ritme de l’esdeveniment.
En tot cas, han estat empreses com ara Telefònica, AT&T Technologies, Ericsson o Alcatel, entre moltes d’altres, les que han contribuït a aquesta revolució vital. És justament d’aquestes empreses que en tinc un munt de targetes. Les recollia el Pep i les guardava pacientment fins que tenia ocasió de donar-me-les.
 
Una petita mostra de les targetes de Telefònica, Alcatel, Ericsson i AT&T Technologies de la col.lecció

Gràcies Pep.

diumenge, 1 de juny del 2014

ENTITATS. Agroturisme, Unió de Pagesos



Vivim en un país on els variats gustos turístics de la gent poden quedar coberts pràcticament al 100%. Des dels més cosmopolites, als amants del sol i platja o una mica de neu a l’hivern. Lluny del meu gust, hi ha també l’opció de fer agroturisme. Unió de pagesos de Catalunya té un lloc web on es pot trobar informació sobre llocs de Turisme Rural acreditats en aquest país.
En el seu moment també en van fer targetes:

La pàgina web d’Agroturisme d’Unió de Pagesos proporciona informació de les cases de pagès, allotjaments rurals i apartaments turístics rurals autoritzats per a aquesta finalitat pel departament de Turisme de la Generalitat.
Mitjançant un mapa comarcal es pot accedir a una fitxa detallada de cadascun dels punts d’agroturisme disponibles, ubicació, serveis, característiques, dades de contacte…
En la mateixa pàgina també es poden fer visites virtuals a tres dels llocs recomanats o repassar un àlbum de fotos, on un es pot fer una idea del grau de contacte amb la natura o les diferents experiències que es poden viure fent aquest tipus de turisme.

Així mateix, s’hi pot trobar una bona llista d’enllaços relacionats amb el turisme rural, activitats de lleure i d’altres enllaços sense cap relació aparent amb el tema. Un llistat molt curiós del qual m’ha cridat l’atenció (pel nom) la pàgina de Lleurem: paraula que és un matxembrat entre llaurar + lleure, una pàgina on s’ofereixen un recull d’accions de cultura tradicional.
O la del portal de fires i esdeveniments (pel contingut) prou interessant sobretot per aquells qui poden gaudir del cap de setmana.