Translate

dijous, 4 de desembre del 2014

VARIS. Museus



Són moltes les ciutats que, entre d’altres maneres, promouen els seus punts més atractius mitjançant targetes turístiques. Menorca, Amsterdam o Szczecin (Polònia) en són alguns exemples.
Els museus normalment són motiu d’aquestes targetes i a través d’elles se'n poden descobrir alguns de curiosos.
A Amsterdam podem trobar des de la casa-museu dedicada a Anna Frank, fins a un dedicat al Vodka o a plantes tan dispars com la tulipa o la marihuana.  De museu del cànnabis, des de l'any 2012 també n’hi ha un a Barcelona i és tracta del més gran del món dedicat a aquesta planta. Amb més de 6.500 peces es pot fer un recorregut per els diferents vessants del cànnabis com el medicinal, el cultural o l'industrial, per exemple. A la pàgina web fins i tot se’n poden trobar algunes receptes de cuina.



A l’illa de Menorca, museus com el diocesà o el de ciències naturals, també es donen a conèixer amb les seves respectives targetes.
El museu de ciències naturals de Menorca fa alhora funció de restaurant. Està situat en una senyorial casa, les habitacions de la qual acullen els menjadors del restaurant i també exemplars de papallones, insectes, aus o rèptils, així com  una singular col·lecció d’un miler de bolets fets de fang.
De targetes de museus de Szczecin no me n'ha aparegut cap, tot i que segur en tenen alguna. Això si, un munt sobre restaurants, serveis i una de l’òpera, la més curiosa.